Ezek Magyarország legjobb vidéki éttermei

Hírek Sz. H.
Az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idei megjelenésével végre bebizonyosodott, hogy mindegy, merre indulunk el az ünnepi hétvégén az országban, díjnyertes vendéglátóhelyekben biztosan nem lesz hiány.

Tata, Esztergom, Encs, Tura, Villány, Balatonfüred, Balatonszemes, Csopak, Dánszentmiklós, Balatonszőlős – ezek a települések adnak otthont a TOP 10 Vidéki Étteremnek, valamint az Év Szerethető Éttermének is.

A vidéki magyar éttermek izgalmas szárnyalását a Michelin Guide francia étteremkalauz tavalyi megjelenése már bebizonyította, hiszen első alkalommal került sor arra, hogy számos vendéglátóegység helyet kapott benne a fővároson kívül is. Ezen éttermek nagy része természetesen szerepel a hétfőn megjelent Dining Guide TOP 10 Vidéki Étterem listáján is, élén a tavaly két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet-val, mely egyben az Év Étterme is lett 2023-ban.

Pesti István, a Platán séfje átveszi az idei elismeréseket a hétfői Dining Guide Gálán, fotó: sajtó

Az egy Michelin-csillagos esztergomi 42 Restaurant, és a Bib Gourmand díjjal kitüntetett Anyukám Mondta, Kistücsök Food&Room és Mór24 is előkelő helyen végzett a hazai kalauzban. Rajtuk kívül természetesen akad még számos gyöngyszem szerte Magyarországon, a vidék legjobbjait a tatai Platán Bisztró, a turai Clarisse Étterem, a villányi Sauska 48, a dánszentmiklósi Botanika, a csopaki Resti by Laurel, valamint a Balaton-felvidéken található Casa Christa is méltón képviseli.

Vidéki gasztronómia

Az esztergomi 42 csapata, fotó: sajtó

A Top10 vidéki étterem az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

  1. Platán Gourmet (Tata) – ÉV ÉTTERME 2023
  2. 42 Restaurant & Bar (Esztergom) – ÉV INNOVATÍV KONYHÁJA 2023
  3. Platán Bisztró (Tata)
  4. Anyukám Mondta (Encs)
  5. Clarisse Étterem (Tura)
  6. Sauska 48 (Villány)
  7. Mór24 (Balatonfüred)
  8. Kistücsök Food&Room (Balatonszemes)
  9. Csopaki Resti by Laurel (Csopak)
  10. Botanica (Dánszentmiklós)

Az Év Szerethető Étterme:

Casa Christa

 

Nyitókép: a Sauska 48 villányi étterme, fotó: sajtó

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink