Tata, Esztergom, Encs, Tura, Villány, Balatonfüred, Balatonszemes, Csopak, Dánszentmiklós, Balatonszőlős – ezek a települések adnak otthont a TOP 10 Vidéki Étteremnek, valamint az Év Szerethető Éttermének is.
A vidéki magyar éttermek izgalmas szárnyalását a Michelin Guide francia étteremkalauz tavalyi megjelenése már bebizonyította, hiszen első alkalommal került sor arra, hogy számos vendéglátóegység helyet kapott benne a fővároson kívül is. Ezen éttermek nagy része természetesen szerepel a hétfőn megjelent Dining Guide TOP 10 Vidéki Étterem listáján is, élén a tavaly két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet-val, mely egyben az Év Étterme is lett 2023-ban.

Pesti István, a Platán séfje átveszi az idei elismeréseket a hétfői Dining Guide Gálán, fotó: sajtó
Az egy Michelin-csillagos esztergomi 42 Restaurant, és a Bib Gourmand díjjal kitüntetett Anyukám Mondta, Kistücsök Food&Room és Mór24 is előkelő helyen végzett a hazai kalauzban. Rajtuk kívül természetesen akad még számos gyöngyszem szerte Magyarországon, a vidék legjobbjait a tatai Platán Bisztró, a turai Clarisse Étterem, a villányi Sauska 48, a dánszentmiklósi Botanika, a csopaki Resti by Laurel, valamint a Balaton-felvidéken található Casa Christa is méltón képviseli.

Az esztergomi 42 csapata, fotó: sajtó
A Top10 vidéki étterem az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:
- Platán Gourmet (Tata) – ÉV ÉTTERME 2023
- 42 Restaurant & Bar (Esztergom) – ÉV INNOVATÍV KONYHÁJA 2023
- Platán Bisztró (Tata)
- Anyukám Mondta (Encs)
- Clarisse Étterem (Tura)
- Sauska 48 (Villány)
- Mór24 (Balatonfüred)
- Kistücsök Food&Room (Balatonszemes)
- Csopaki Resti by Laurel (Csopak)
- Botanica (Dánszentmiklós)
Az Év Szerethető Étterme:
Casa Christa
Nyitókép: a Sauska 48 villányi étterme, fotó: sajtó