Év végéig felfüggeszti a kormány a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

Hírek Figyelo.hu

Minden magánszemély és minden vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. Elmondta, hogy a rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra kerülnek. Csütörtöktől a felvett új fogyasztási hitelek THM-e a jegybanki alapkamat plusz 5 százalék lesz – tette hozzá.

A VG.hu szemléje szerint a miniszterelnök elmondta, hogy a legsúlyosabban érintett szektorokban is lépéseket tesz a kormány. A turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kulturális szolgáltatás, személyszállítás területén:

a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét elengedik év végéig, munkavállalók nyugdíjjárulékot nem fizetnek június végéig.

A miniszterelnök közölte, hogy a kata szerint adózó taxisoknak nem kell átalányadót fizetniük, június végéig elengedik ennek befizetését. Június 30-ig a turizmusfejlesztési hozzájárulást szintén elengedik.

Az alaprendeleteket még ma közzétesszük és a részletszabályokat később ismerhetik meg – tette hozzá.

Korábban Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke közölte, hogy a miniszterelnök többször megszakította a szerdai kormányülést, mert egyeztetést folytatott európai kollégáival, így a bolgár, a román kormányfővel, valamint az osztrák kancellárral is. Pénteken szintén a Facebook oldalán jelentette be a miniszterelnök, hogy a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink