Emelkedett a versenyképesség-növelő támogatás keretösszege

Hírek figyelo.hu

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegének megemeléséről jelent meg kormányhatározat a legfrissebb Magyar Közlönyben. Eszerint a kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával gondoskodjon az eredeti keretösszegen felül további 70 milliárd forint forrás biztosításáról.

A támogatás célja, hogy a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép- és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások számára a bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdése érdekében.

Számításaink szerint ez már az idén a negyedik forrásbővítés. Az eredetileg 50 milliárd forint keretösszegű programban a legutóbbi döntéssel együtt már 289 milliárd forintot fordíthatnak a vállalatok versenyképesség-növelő beruházásokra az idei évben.

(Borítókép: Elektromos alkatrészeket szerelnek össze dolgozók a Sick Kft. kunszigeti üzemében a beruházástámogatói okirat átadásának napján, 2020. október 30-án. (MTI/Krizsán Csaba)

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink