Ellenzéki sorsközösség: alkoholmámor a baloldalon?

Hírek
Unikum, viszki - úgy tűnik, az ellenzék csak alkoholmámorban képes elviselni egymást.  

„Nem tagadom, néhány Unicumot meg kellett innom ma, hogy elviseljem a helyzetet, nem szeretem, hogy így alakult, de ez van” – mondta még 2014-ben Karácsony Gergely az akkori ellenzéki összefogásról, konkrétabban arról, hogy Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor is szerepelt az összellenzéki pártlistán. 

Most volt LMP-s párttársa, Vágó Gábor dobta fel a kampány hangulatát egy hasonlóan szórakoztató nyilatkozattal. A néha civil, néha meg LMP-s  politikus gúnyáját hordó Vágó mit szépítsük, “lerészegezte” Gyurcsányt.  “Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy ő(ke)t is megkínálom viszkivel” – vitte be az ütést Vágó Gyurcsánynak és Molnár Csaba DK elnöknek.  

A kijelentésére még azzal is ráerősített, hogy „mind fizikailag, mind a szó átvitt értelmében komolyan kell venni.”

Mondjuk, nem kételkedünk abban, hogy Vágó is szívesen lehúzott volna néhány runddal a tárgyalóasztalnál, vagy ha esetleg más bódítószert kínálnak neki, azt sem biztos, hogy visszautasította volna. De félre a tréfát, hiszen most készülhet a pereskedésre, mert Gyurcsány (és Molnár) eléggé zokon vette kijelentéseit, és becsületsértőnek, aljasnak, hazugnak nevezték a kijelentéseit.

Szóval az ellenzéki egymásra találás a bíróságon folytatódik. Ez lenne tehát az igazi, Szél Bernadett-i sorsközösség. 

Józanul mennyire lehet ezt az egész csapatot komolyan venni?

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetnek

További híreink