Elitklubba került a Magyar Telekom

Hírek Figyelo.hu
A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között rangsorolta a Magyar Telekomot ISS Corporate Solutions a társaság 2020-ad fenntarthatósági eredményei alapján.

Az ISS ESG Corporate Rating éves szinten több, mint 100 mutató mentén, holisztikus rendszerben értékeli a befektetésre ajánlható vállalatokat világszerte. A legfrissebb értékelés szerint a Magyar Telekom az iparág legjobbjai között szerepel. Az ISS Corporate Solutions a Magyar Telekomot B Prime minősítéssel a felelős befektetésre javasolt vállalatok közé sorolja.

A telekommunikációs vállalat az utóbbi időben két független ESG értékelés alapján is elismerő visszajelzést kapott fenntarthatósági gyakorlatáról.

Az FTSE Russell megerősítette, hogy a társaság megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is a FTSE4Good indexcsalád tagja lehet, emellett a CDP (Carbon Disclosure Project) Supplier Engagement Rating (SER) értékelése alapján a Magyar Telekomot – egyedüli magyar vállalatként – a top 7 százalékba sorolta.

A felelős befektetői értékelések nyilvános adatok alapján értékelik a vállalatok fenntarthatósági célkitűzéseit és eredményeit, melyről a Magyar Telekom éves fenntarthatósági jelentésben is számot ad.

Elitklubba kerültek a 4iG-papírok

(Borítókép: Róka László)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink