Elindult a lakossági Covid-labor

Hírek Hőnyi Gyula

A Vascular Diagnostics az elmúlt hónapokban kiemelt partnerként biztosított napi tizenkétezres Covid vizsgálati kapacitást laborszolgáltatásaival hazai egészségügyi intézmények számára. Májustól, a 10 különböző Covid-tesztből álló szolgáltatás már a lakosság számára is elérhető, köztük a jelenleg legkeresettebb, oltás utáni védettséget mérő vizsgálatok – derült ki a cég közleményéből.

A Vascular Diagnostics technológiai hátterével tavaly november óta 640 ezer Covid-tesztet végzett Magyarországon. A laborban alkalmazott robotizált mintapreparálás és molekuláris diagnosztika a szektor hazai piacán kimagasló érzékenységet és precizitást biztosít az eljárásoknak.

Az elmúlt heteket tekintve a legkeresettebb szolgáltatás a védettségi igazolványhoz felhasználható vizsgálatok, valamint a kiegészítő tesztként működő sejtes immunitás vizsgálat. A cég 10 fajta Covid-tesztet kínál (ELISA, PCR és antigén gyorsteszteket), amelyek angol nyelvű lelettel is igényelhetők.

Lassan fél éve indult el Magyarországon az oltási program, és ugyan önmagában a vakcina sokak számára jelent jogos megnyugvást, a teljes bizonyosságot sokan az antitest-vizsgálatokban látják. A jelenleg itthon elérhető 6 oltóanyag után kiváltott immunreakció tesztelésére a Vascular Diagnostics tesztjei megbízható eredményt hoznak.

 

Címlapkép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink