Elhunyt Swendt Pál

Hírek figyelo.hu

Swendt Pál, a Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezető-helyettese, újságírója 56 éves korában elhunyt – írja a Magyar Nemzet.

Az újságíró 1964-ben született Budapesten. A főiskolai tanulmányait követően gyakorlatilag folyamatosan a média környékén tevékenykedett, 2002-ben került először a Magyar Nemzethez. Kipróbálta magát a bulvár területén is, de visszatért a politikai újságíráshoz, előbb a Magyar Hírlapnál, majd ismét a Magyar Nemzetnél dolgozott.

Több tucat kollégájához hasonlóan a Napi Gazdasághoz ment, majd a Magyar Időknél folytatta mint belpolitikai szerkesztő, később pedig mint belpolitikai rovatvezető-helyettes. A szerkesztés mellett számos bűnügyi témát figyelemmel kísért, rengeteg cikket írt. A 2019-ben újrainduló Magyar Nemzet egyik alapembere volt. A Médianéző Központ tavaly a jó tollú újságírónak járó díjjal tüntette ki. Nemrég az Országos Polgárőr Szövetségtől átvehette a Polgárőrség Sajtódíját is.

Swendt Pált a Magyar Nemzet a saját halottjának tekinti.

(Borítókép: Swendt Pál, a Magyar Nemzet belpolitikai szerkesztőségének munkatársa a Jótollú Magyar Újságirói Díj átadásán, 2020.03.12-én Budapesten. (Bach Máté, Magyar Nemzet)

További híreink