Éledezik a kiskereskedelem

Hírek Figyelo.hu

Júniusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,2, naptárhatástól megtisztítva 5,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 7,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3,0, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,6 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 3,0 százalékkal bővült.

Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 31 százalékkal, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 18 százalékkal, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 9,9 százalékkal, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 8,1 százalékkal nőtt. A forgalom volumene 4,7 százalékkal csökkent a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben, 23 százalékkal a bútor-, műszakicikk-üzletekben.

A árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,8 szuázalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 19 százalékkal tovább bővült.

Az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1211 milliárd forint volt.

Az év első hat hónapjában a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 2,0 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

(Borítókép: MTI/EPA)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink