Egyedülálló tőkealap Magyarországon

Hírek
Magánbefektetői forrásból létrehozott tőkealapból finanszírozhatják azokat a vállalkozásokat, amelyek további növekedésükhöz tőkét és tudást keresnek. A jegybank nemrég hagyta jóvá a magántőkealap bejegyzését.  

Október harmadikán hagyta jóvá a Magyar Nemzeti Bank a GBP I Magántőkealap bejegyzését. A 3 milliárd forint jegyzett tőkével alapított cég magyar székhelyű, de olyan nemzetközi vállalatokra koncentrál, amelyeket a tőzsdén nem jegyeznek és már most nagy növekedési potenciállal rendelkeznek. A GBP I Magántőkealapot a GB & Partners Kockázati-Tőkealapkezelő kezeli. Almás Attila, a GB & Partners Igazgatóságának tagja a GBP I Magántőkealap kapcsán úgy fogalmazott:

„Egyértelmű elismerés számunkra, hogy az üzleti életben aktív magánbefektetők döntöttek úgy, hogy befektetnek a GB & Partners új tőkealapjába. Az új befektetőink meglátták az üzleti potenciált abban a sajátos szemlélet- és működésmódban, hogy a tőkefinanszírozás mellett mi aktívan részt veszünk a portfóliócégek üzleti stratégiájának és operatív működésének kialakításában is. Számunkra az új alap olyan rugalmasságot biztosít, amit az eddigi konstrukciók nem adtak meg”.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. jelenleg öt alapot kezel mintegy 28 milliárd forint jegyzett tőke összértékben. Ezek közül kettő az EU JEREMIE programja alapján indított kockázati tőkealap, míg a másik kettő, 2016-ban indított magántőkealapja elsődleges célpontjai az érettebb szakaszban lévő vállalkozások, vagy kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező magyar vonatkozású társaságok.

Borítókép: PuzzlePix / Dreamstime

Ezek is érdekelhetnek

További híreink