Egy hét múlva már a szállodák, és az éttermek belső terei is kinyithatnak

Hírek figyelo.hu
A Világgazdaságnak több forrásból is megerősítették: amint elérjük a 4 millió beoltottat, újabb könnyítéseket jelenthet be a kormány a járványügyi védekezésben.

A Magyar Hírlap számolt be korábban arról, hogy a kormány a koronavírus elleni védettség következő fokozatát 4 millió beoltotthoz köti, és azt tervezi, hogy amint ezt a mérföldkövet elérjük, folytatja a nyitást.

A lap értesülését most a Világgazdaságnak több forrásból is megerősítették.

A gazdaság újraindításának soron következő állomása a vendéglátóhelyek teraszainak nyitása, amelyre Gulyás Gergely szerint már szombaton sor kerülhet, hiszen, ahogy a miniszterelnökséget vezető miniszter fogalmazott: az oltási kampányban péntekre érhetjük el a 3,5 millió beoltottat.

Ezt követően, 4 millió beoltottnál, újabb könnyítés következhet, amikor az éttermek, kávézók belső tereiben is lehet már vendégeket fogadni.

Ahogy arról a Magyar Hírlap is beszámolt, a zárt terekben ismét érvénybe lép majd a korábbi szabály, miszerint a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt. Az óvintézkedések betartásával

az éttermek látogatásához a védettségi igazolványra senkinek nem lesz szüksége,

azaz azok is látogathatják az éttermeket, kávézókat, akik nincsenek beoltva.

Kinyithatnak

  • a szállodák,
  • a fürdők,
  • a mozik,
  • és a színházak is,
  • valamint más kulturális rendezvényeket is lehet már tartani,

ha Magyarországon elérjük a 4 millió beoltottat.

A Magyar Hírlap értesülése szerint azonban a kulturális rendezvényeket 18 éves kor felett csak hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet majd látogatni.

A lap azt írta: 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink