David Guetta megvált legendás kiadójától

Hírek MTI / Figyelo.hu

David Guetta százmillió dollárért (29,7 milliárd forintért) eladta katalógusát a Warner Musicnak, az egyezség jövőbeli felvételeire is vonatkozik – adta hírül a BBC online kiadása.

Az 52 éves zenész 50 millió lemezt adott el, zenéjét több mint 14 milliárdszor streamelték. Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Rihanna, Bruno Mars, Justin Bieber, a The Black Eyed Peas, Nicki Minaj és Sia.

Karrierjét dj-ként kezdte Párizsban és Ibizában, nevét David Bowie Heroes című számának feldolgozásával ismerte meg a világ. A kétszeres Grammy-díjas Guettának nagy szerepe volt a modern popzene formálódásában, megismertette Amerikával az európai dance zenét.

Ritka, hogy egy művész ne csak meghatározzon egy műfajt, de át is alakítsa azt. David már két évtizede így tesz

– mondta Max Lousada, a Warner Music vezetője. A zeneipar történetében példátlan katalógusfelvásárlási hullám indult el az elmúlt időszakban.

A Hipgnosis Songs Fund nevű cég megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások. Paul Simon a Sony Music Publishingnak adta el zenei katalógusát, a Universal Music Group Bob Dylan dalait szerezte meg. A vásárlások részleteiről a zenészek és a vállalatok többsége nem hozta nyilvánosságra a pénzügyi részleteket.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink