Családoknak szóló okosmegoldásokat díjaztak

Hírek Helmeczi Zoltán
Lezárult a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Smart Family versenye: a 80 pályázó startup közül 44-en jutottak a döntőbe, közülük 17-et jutalmazott csütörtökön a zsűri. A fő- és a különdíjakban részesülő vállalkozások olyan okosmegoldásokat kínálnak a családoknak, amelyek megkönnyíti a mindennapjaikat – tájékoztatta az intézet a Figyelőt.

A Smart Family Nagydíj 2021 verseny első helyezettje egy olyan weboldal – a gyerekkel.com – lett,

amelyen gyermekbarát helyeket és programokat lehet keresni.

A második helyezést a Fehérvár Hero nyerte el, amely egy a járvány miatti karantén idején indított 60 napos, egész várost megmozgató applikáció. A harmadik helyezett pedig egy biztonságos zsebpénzkezelő alkalmazás, a MoneyMate lett.

A rendezvényen Ekler Gergely családokért felelős stratégiai államtitkár azt mondta, a jó gyakorlatok gyűjtése, feldolgozása, bemutatása és népszerűsítése

lehetőséget biztosít az üzleti innovációban aktív szerepet játszó vállalkozásoknak, startupoknak, hogy kifejezetten a családokat segítő okosmegoldásokat és -funkciókat fejlesszenek.

Fűrész Tünde, a KINCS elnöke arról beszélt, a pályázatra jelentkezőkkel közösen be tudták bizonyítani, hogy a családok mindennapjaiban nagyon is jelen kell lenniük a tudatos okosmegoldásoknak és az innovációnak.

Szalai Piroska, a KINCS Smart Family Centrum vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy nemzetközi felmérések szerint a startupok 30 százaléka dolgozik a lakosságnak, a többség az üzleti szférának fejleszt. A díjjal a lakosságnak szóló megoldások közül célozták meg azokat, amelyek fókuszba tudják állítani a családokat.

(Borítókép: Smart Family Facebook-oldal)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink