Céláremelés érkezett a Richter részvényre

Hírek figyelo.hu

A korábbi 7 650 forintról jelentősen, 9 805 forintra emelte meg a Richter részvényekre vonatkozó célárfolyamot az Erste szektorelemzője. A hírt pozitívan fogadta a piac, a délelőtti kereskedésben 1,4 százalékkal, a történelmi csúcs közelébe drágultak a Richter papírok.

A Refinitiv adatbázisban elérhető célárak mediánja 8150 forint, erős vételt 2 szakértő javasol, vételt négy, míg tartást kettő. Egyik elemző sem javasolja eladásra a Richter részvényt.

A konszenzus szerint a Richter tavaly 547 milliárd forint árbevételt ért el, 105,7 milliárd forintos üzemi és 96,2 milliárd forintos nettó eredmény mellett.

Az Erste céláremelése mögött többek közt a Richter amerikai sales partnere (AbbVie) közelmúltban tett bejelentései állnak. E szerint a Vraylar gyógyszer forgalma idén 1,8 milliárd dollárra emelkedhet (közel 20 százaléka a magyarokat illeti meg ebből).

A célkitűzés az Erste szerint reális, a csúcsévre vonatkozó (indikációbővítés nélküli) AbbVie várakozást viszont túlzónak tartják, az abban szereplő 4 milliárd dollár helyett az Erste csak 3 milliárd dollárral kalkulál.

A Richter csúcsgyógyszere már 4200 forintos értéket képvisel részvényenként a bank modelljében (korábban 2900 forintra értékelték).
(Borítókép: Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke és Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója (b-j) a BÉT kereskedését indító csengetésén 2019. november 22-én. (Mónus Márton, MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink