Brit kommentelők kiigazították az ott tanuló egyetemista hazánkat támadó cikkét

Hírek
Betiltották a gender szakot az egyetemen - írja egy magyar doktorandusz hallgató a brit The Conversation portálon. A Pázmányon végzett nő jelenleg médiatudomány szakon tanul a Leicester Egyetemen. De a cikk kommentelői mintha tisztábban látnák a helyzetet, mint ő.

Szereti a betiltani szót Zsubori Anna, a cikk szerzője, mert írásában többször is használja, hiszent betiltanak Magyarországon mindent, szakokat, konferenciákat. Az MTA által lemondott konferenciák esetében is a betiltás szót érzi megfelelőnek, mégiscsak jobban lehet vele manipulálni az olvasókat, médiaszakosként ezt jól tudja. Forrásnak a Free Hungarian Press nevű huszadrangú kanadai magyar portált nevezi meg, ez sokat elárul tényfeltárás iránti érzékenységéről.

Többek között azt is kifejti, hogy a kormány retorikájával démonizálta a gender szót, így az sem meglepő szerinte, amit Kövér László mondott egy alkalommal arról, hogy a nőnek élő méhnek kell lennie.

Ilyet ugyan soha nem mondott Kövér László, de nyilván jobban lehet hergelni az olvasókat az efféle csúsztatásokkal. Az írást a kötelező aggodalom zárja, hiszen a kormány háborút hirdetett az akadémikus tudomány ellen, és ez csúnya precedenst teremthet – hívja fel a figyelmet a szerző.

Sokkal érdekesebbek azonban a cikk alá került kommentek sora. A kommentelők zöme ugyanis nem osztja a szerző aggodalmait, és nem támogatja ezt a tudományos cikknek álcázott feljelentést, hanem korrigálja. Bár hamar kiderült, hogy ebben a témában a brit tudományos oldalon nem teljesen szabad a vélemények kifejtése, mert több hozzászóló is jelezte, hogy moderálták, azaz törölték a hozzászólását. Később a moderátor a jelzések hatására helyreállította az összes hozzászólást.

Íme néhány hozzászólás, amelyek szerzői világosan érzékelték a szerző elfogultságát, intelligensen figyelmeztetve, hogy messziről jött ember sem mondhat azt, amit akar.

  • Remélhetőleg a nemzetközi trend kezdete.
     
  • Minél többet hallok Orbánról, annál inkább szeretem őt.
     
  • Tilalom lenne? Vagy inkább nem finanszírozzák ezeket a kurzusokat.
     
  • Nagyon nehéz megítélni ezt a cikket anélkül, hogy a nyelvet beszélnénk. De a fentiek nem feltétlenül követik az angol nyelven idézetteket. (Kövér) javaslata szerint a nők (nem feltétlenül kizárólagosan) gyermekvállalása nélkül a magyar népnek nincs jövője. Helyesen vagy helytelenül, de látja a gender ideológia kockázatát, utalva arra, hogy Németországban bizonyítottan ez is oka a népességcsökkenésnek.
     
  • Érdekes módon a pénzügyi média (pl. A Reuters) nem használja a "tilalom" szót, hanem egyszerűen kijelenti, hogy a finanszírozás leállt.
     
  • A cikk kicsit eltúlozza a dolgokat. Először is Magyarország nem tiltotta meg a gender tanulmányokat, csupán két állami iskolában szűnik meg a képzés, mert nincs kereslet erre a végzettségre. A gender tanulmányokat magániskolában folytathatják, ha szeretnék.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetnek

További híreink