A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján, a világ legrangosabb szakácsversenyének döntője 2025 januárjában lesz majd Lyonban – közölte a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Magyar Turisztikai Ügynökség.
A Bocuse d’Or európai válogatóját ezúttal a norvégiai Trondheimben rendezték meg március 19-20-án, a tét ismét nem kevesebb volt, mint a továbbjutás a lyoni döntőre.
A magyar csapat magabiztos versenyzéssel biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjén, amelyre 2025 januárjában kerül majd sor. A kötelező alapanyagok hagyományosan a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki. Idén a tányértéma a rénszarvashús volt, valamint az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit volt megadva kötelező alapanyagként.
A látványos táltéma pedig a tenger kincseire épült, a szintén emblematikus lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak kötelező elemei.

Készül a magyar csapat versenyműve/Fotó: Bocuse d’Or Official
A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepelt. Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból.
A mostani csapat szereplése azért is figyelemre méltó, mert a tagjai nem budapesti top helyekről kerültek ki, így csúcséttermi tapasztalat nélkül álltak helyt Európa élvonalában, és az egyik különdíjat is megnyerték.
A teljes cikk itt olvasható.
Fotó: Bocuse d’Or Official