Bill Gates felesége már két éve válóperes ügyvédekkel tárgyalt

Hírek Figyelo.hu

Melinda és Bill Gates kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva adta be a válási papírokat nemrég, a The Wall Street Journal szerint azonban Melinda Gates a válást már két évvel ezelőtt elkezdte tervezni. Hozzátették:

2019-ben az vezetett a házasság megromlásához, hogy Melinda Gates aggódott, hogy férje túl sokat találkozott Jeffrey Epsteinnel, aki akkor került előzetes letartóztatásba emberkereskedelem és kiskorúak megrontása miatt.

A Mandiner szemléje szerint Melinda Gates

már 2019 októberében összeült tanácsadóival, miután a The New York Times arról írt, hogy Bill Gates többször is találkozott korábban Epsteinnel, és előfordult, hogy az éjszakát is Epstein manhatteni lakásában töltötte.

Gates és Epstein valóban többször találkoztak, de csak azért, hogy „jótékonysági témákat vitassanak meg”, viszont hozzátette hogy „hiba volt” minden találkozó és Gates meg is bánta.

Melinda Gates a The Wall Street Journal forrásai szerint már 2013-ban jelezte, hogy kényelmetlenül érzi magát Epstein társaságában, amikor találkoztak vele, de a Gates alapítvány ennek ellenére továbbra is fenntartotta a kapcsolatot Epsteinnel. Miután Jeffrey Epstein 2019 augusztusában meghalt börtöncellájában, Bill Gates egy interjújában úgy fogalmazott, hogy

találkozott Epsteinnel, de soha nem volt vele üzleti vagy baráti kapcsolata.

Azt írják, hogy már az is sokakat meglepett, amikor 2020 elején a Gates házaspár bejelentette, hogy nem vesznek részt a davosi Világgazdasági Fórumon, majd hogy 2020 márciusában Bill Gates bejelentette: távozik a Microsoft igazgatótanácsából. Hangsúlyozták:

a vagyon felosztása elkezdődött,

Bill Gates közel 2,4 milliárd dollár értékben utalta át egy autókereskedés, egy mexikói tévétársaság és egy kanadai vasúti társaság részvényeit Melinda Gatesnek.

(Borítókép: 2018. szeptember 26., Bill Gates és felesége, Melinda Gates a New York-i Lincoln Centerben. (Ludovic MARIN, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink