Bauer Tamás és a DK "nyugatozása" földkörüli pályára állt

Hírek
Bauer Tamás, a DK volt alelnöke is beszállt a külhoni magyarozásba. A HVG-n megjelent írásában hosszan érvel amellett, hogy a már a könnyített honosítás is csúnya dolog volt.  

Bauer hosszasan taglalja, miért számít a kettős állampolgárság a trianoni békeszerződés revíziójának. A politikus szerint "a kettős állampolgárság így tulajdonképpen a békeszerződés részleges revízióját jelenti: a magyar állam, amelynek területi revízióra nincs lehetősége, lakossági revíziót hajt végre."

"Revízió" – az egyik kedvenc woodoo szava a balos közösségnek. Csuklani kezdenek, amint meghallják. Kár, hogy csak saját elvbarátaiktól szokták hallani, mert az egyik fő népszokásuk egymás ijesztgetése. Itt is ugyanannak lehetünk tanúi, mint mikor belezavarodnak abba a fejtegetésükbe, miszerint "igen azért nagyjából demokrácia van, de nem is annyira, meg nem úgy, szóval nincs is". De hogy miért nincs, azt sosem képesek megértetni a platóni barlangban sínylődő hallgatósággal.

Így született meg a "tulajdonképpen diktatúra", most pedig a "tulajdonképpen revízió" is. Aztán jön az értetlenkedés, hogy ezek a szavak miért nem veszik fel a versenyt a Fidesz kampányával. Pedig egyértelmű: a tömeges bevándorlás nem egy "tulajdonképpen migránsválságot" okozott, és a már szinte naponta elkövetett merényletek összefoglaló neve nem az, hogy "tulajdonképpen terrorizmus".

Szokatlanul sokat kell várnia a kedves olvasónak az első "bezzeg nyugaton" érvelésre is. Mi már megint kilógunk a sorból, mert "egyáltalán nem jellemző a nyugati demokráciákban, a határok megváltozása során más államba került, azonos etnikumhoz tartozó kisebbségek kétségtelenül meglevő problémáját az állampolgárság kiterjesztésével megoldani." Bauer szerint a jó megoldás a kisebbségi jogok érvényesítése. Nyugaton is ez történt, "sem a dél-tiroli osztrákok, sem a belgiumi németek, sem a finnországi svédek nem osztrák, német, illetve svéd állampolgárok, nem szavaznak az ausztriai, németországi, svédországi választásokon, ilyesmi ott fel sem merül." Bauer egyenesen azt javasolja, hogy állítsuk le a kedvezményes honosítást, és csak az életvitelszerűen Magyarországon élőknek legyen választójoga.

Minden lelkiismeret-furdalás nélkül bevallom, hogy egy fikarcnyit sem érdekel, hogy nyugaton ezt hogy oldották meg, vagy legalábbis nem borulok térdre e "gránitszilárd" érvelés előtt, csak mert benne van az a varászszó, hogy "nyugat". A DK már lassan annyit megy nyugat felé, hogy a földgolyót megkerülve kilyukad keleten.

Annyira viszont mindenképpen érdekel a csak a DK által ismert egzotikus nyugati világ, hogy felhívjam arra a figyelmet; Bauer állítása nem teljesen állja meg a helyét. Például a németországi szövetségi választásokon is lehet úgy szavazni, hogy az illető nem rendelkezik ott lakóhellyel.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink