Baloldali magas vérnyomás, a főorvos és Lattmann Tamás

Hírek
Lehet, egy belgyógyász-főorvos lenne a legmegfelelőbb baloldali miniszterelnök-jelölt Botka László helyett.

“Tisztelettel üdvözlöm Császár Albert belgyógyász főorvost, hogy a magas vérnyomásról beszélgessünk” – kezdte hajdan ezzel az igen erősnek tűnő felütéssel a Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal készített interjúját Verebes István az egykori Nap-keltében.

Valahogy így áll most az MSZP és a baloldal is Lattmann-nal, akire már Molnár Gyula pártelnök sem emlékszik nagyon. Szerinte ugyanis a jogász valamit nagyon félreérthetett, amikor arról beszélt, hogy tavaly év végén még ő volt a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Lattmann ugyanis az ATV-nek – ahol szerencsére már nem belgyógyászként ismerték – erről nyilatkozott a minap. Azt állította ugyanis, a szocialisták teljes vezérkara támogatta, egészen addig, amíg színre nem lépett Botka László.   

Verebes és Molnár mellett a szavazóknak is nehezen lehetne beazonosítani, bár egy-két civil tüntetésen felszólalt. Ezért volt meglepő, hogy tavaly év elején előállt a jelöltségével.   

De nézzük, hogy is alakult ez az egész baloldali együttműködési, zavaros sztori. Tavaly karácsony előtt volt az utolsó pártközi tárgyalás, akkor abban állapodtak meg, hogy január 10-én pártelnöki szinten elfogadják azt a politikai nyilatkozatot, amely a közös értékrendet és politikai célokat tartalmazza, valamint újra hitet tesznek az előválasztás mellett. Eszerint az ellenzéki pártok mind a 106 egyéni körzetben egy közös jelölttel és közös miniszterelnök-jelölttel indultak volna 2018-ban.

A Hvg.hu januárban pedig arról cikkezett, a baloldalon folyt a szervezkedés, hogy párton kívüli jelöltet találjanak, ez meg is lett Lattmann személyében. (Lehet, hogy ezt az egészet Lattmann súgta a lapnak…)

Aztán amilyen gyorsan berobbant január végén Lattmann a baloldali médiába, olyan gyorsan el is tűnt onnan, hónapokig nem beszélt az ügyről, valamiért most kellett előállnia a történetével. De miért most?

Botkával ő is elégedetlen, aki beállította a legújabb Guiness-rekordot: a világon olyan gyorsan még sehol nem utasítottak vissza együttműködési megállapodást, ahogy azt az övével a minap megtették a mikropártok.

Nem kizárt, Lattmann úgy van vele, civilként most le kell ülnie az igen erős miniszterelnök-jelölti cserepadra az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, és a Gyurcsány-feleség, Dobrev Klára mellé. Mert ha egyszer már volt jelölt, miért ne lehetne másodszor is az?

De ilyen erővel a Verebes által egykor Lattmann helyett felkonferált belgyógyász-főorvos is elindulhatna a posztért. Legalább valaki kikezelné Botka, Molnár, Gyurcsány, Juhász magas vérnyomását. Kell nála jobb jelölt?

Borítókép: Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink