Az USA-ban terjeszkedik a magyar energetikai startup

Hírek H.Gy.
Fáklyagáz hasznosítására kötött együttműködési megállapodást a magyar Enerhash és az Allied Energy Corporation.
A magyar startup együttműködési megállapodást kötött a texasi központú Allied Energy Corporation vállalattal, melynek értelmében a jövőben együtt dolgoznak olyan technológiai megoldásokon, amelyekkel a szénhidrogén-kitermelés során keletkező, eddig nem hasznosított vagy úgynevezett fáklyázással egészen egyszerűen a levegőben elégetett energiaforrásokat hasznosítanak. Az eddig elpazarolt földgázforrásokkal nagy számítási kapacitású adatközpontok energiaellátását valósítják meg, melyeket többek között kriptovaluta-bányászatra is lehet használni.
Az Enerhash energiatechnológiai és digitális infrastruktúra-fejlesztő céget magyar energetikai szakemberek alapítottak 2019-ben, Budapesten. A startup már több kontinens országaiban – köztük Új-Zélandon, Svédországban és Magyarországon – helyezett üzembe saját fejlesztésű megújulóenergia-optimalizálási és hálózati kiegyenlítési szolgáltatásokat biztosító technológiát, a vállalkozás pedig most az Egyesült Államok piacára is belépett.
Ezzel egyrészt a termelésből származó káros metánkibocsátást csökkentik, másrészt az eddig elégetett földgázforrásokból bevételt termelnek, végül, de nem utolsó sorban pedig zöldítik a kriptovaluta-bányászatot.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink