Az űrben forgatnak filmet az oroszok

Hírek Figyelo.hu
A stáb elindult Bajkonurból, hogy elkészítsék az első űrben forgatott játékfilmet. A Nemzetközi Űrállomás orosz legénysége is szerepelni fog az alkotásban.

 

Julija Pereszild orosz színésznõ, Anton Skaplerov orosz ûrhajós és Klim Sipenko orosz rendezõ (b-j) a bajkonuri ûrközpontban tartott sajtóértekezleten 2021. október 4-én. A tervek szerint másnap indulnak útnak a Szojuz MSz-19 ûrhajó fedélzetén a Föld körül keringõ Nemzetközi Ûrállomásra, ahol Sipenko és Pereszild az elsõ játékfilmet forgatja a világûrben. (Fotó: Andrey Shelepin / MTI/AP/Roszkozmosz)

Elindult Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra Julia Peresild orosz színésznő és Klim Sipenko rendező, hogy az első űrben forgatott játékfilmet elkészítsék – jelenti az AP hírügynökség.

A filmeseket Anton Skaplerov kozmonauta kíséri útjukra és 12 napot töltenek majd az űrben a forgatással.

Az űrállomáson egy európai, egy japán, három amerikai és két orosz űrhajós fogadja majd, z oroszok a filmben is szerepelni fognak. A Kihívás címet viselő alkotásban Peresild egy sebészt játszik, aki az űrbe siet egy szívbetegséggel küzdő asztronauta megmentésére – olvasható a VG szemléjében.

Az orosz űrügynökséget, a Roszkozmoszt vezető Dmitrij Rogozin szerint az alkotás esélyt ad az ország űrben elért dicsőségének fényét tovább emeli és visszautasította a kritikákat, mely szerint a forgatás eltereli az orosz legénység figyelmét és kínos lehet az űrállomás orosz részein történő forgatás azok zsúfoltsága miatt.

A stáb október 17-én, a beteg űrhajós szerepét játszó Oleg Novickij vezetésével érkezik vissza a Földre.

Nagyot estek a kreatív és a marketing ágazatok, de már javul a helyzet

(Borítókép: A Roszkozmosz Orosz Szövetségi Ûrügynökség által közreadott, videófelvételrõl készített képen fellövik a Szojuz MSz-19 ûrhajót szállító Szojuz-2.1b típusú orosz hordozórakétát a bajkonuri ûrközpontból, fedélzetén Julija Pereszild orosz színésznõvel, Anton Skaplerov orosz ûrhajóssal és Klim Sipenko orosz rendezõvel, a Nemzetközi Ûrállomásra (ISS) induló következõ, 66-os expedíció tagjaival a Föld körül keringõ Nemzetközi Ûrállomásra, ahol Sipenko és Pereszild az elsõ játékfilmet forgatja a világûrben. (MTI/AP/Roszkozmosz Orosz Szövetségi Ûrügynökség/Dmitrij Loveckij)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink