Az Interpol elfogta Dobrev Klára évek óta körözött üzlettársát

Hírek
A nemzetközi bűnüldöző szervezet Belgrádban bukkant rá Cvetan Vassilevre, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára bolgár üzlettársára. Bulgária már kéri is a bankár kiadatását - értesült a Ripost.

A szerb fővárosban kapta el az Interpol Cvetan Vassilev, bolgár bankárt, Gyurcsány Ferencék üzlettársát. A balkáni férfit többek között azzal vádolják, hogy több milliárd banki pénzt használt fel személyes céljaira.

A Ripost cikkében olvasható, hogy körözött üzlettársuk bérgyilkosokat fogadott egy bolgár médiatulajdonos megölésére, aki le akarta leplezni a Vassilev klán üzelmeit. Így akarták elnémítani a sötét ügyeket leleplező újságírókat. Emellett a férfi egy nagybank kifosztása miatt adtak ki nemzetközi körözést, Bulgária kérésére.Gyurcsányék bűnöző üzlettársa 600 milliárd forintnak megfelelő eurót lopott ki a szófiai Corpbankból.   A értesülése szerint pénzmosás és csődbűntett gyanúja miatt is büntetőeljárás folyik ellene.

A bankból eltűnt háromszáz VIP-es hitelfelvevő összesen 400 milliárd forint értékű kölcsönről szóló dossziéja. A Riport felteszi a kérdést, hogy vajon Szerepelt-e Dobrev és a DK-elnök a VIP-listán?

Gyurcsány Ferenc és felesége korábban tagadta, hogy ismerik a nemzetközi körözés alatt álló bűnözőt, csak később ismerték el, hogy kapcsolatban állnak Vassilevvel, miután a Ripost közzétette a cégbírósági bizonyítékokat.

A Ripost szerint Már megfogalmazódtak olyan vélemények is, hogy Dobrev Klára elsősorban a mentelmi jog megszerzése miatt indul az EU parlamenti választáson. Mindenesetre roppant kínos, hogy az EP-választás előtt pár hónappal kapták el a Dobrevék bűnöző üzlettársát.

Borítófotó: Interpol; MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink