Az építőipar foglalkoztatással is segítené az ukrajnai menekülteket

Hírek Tóth Balázs
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) tagszervezetei közreműködését kérte az orosz-ukrán háború miatt Magyarországra menekültek esetleges átmeneti foglalkoztatásához – közölte a szövetség.

Az építőipar valamennyi alapszakmájában szakmunkás és mérnök-hiány van, ami mérsékelhető, ha a menekültek munkát kívánnak vállalni. Az átmeneti vagy tartós foglalkoztatás a menekültek számára is esély a normális életvitel kialakításához, folytatásához. Az ÉVOSZ a munkavállalás lehetőségét azzal segíti, hogy a munkaadók figyelmébe ajánlja az érdeklődőket. A szövetség az evosz@evosz.hu e-mail címen vagy a (+36-1) 201-0333 telefonszámon várja az érdeklődőket, akiknek az elérhetőségét továbbítja tagszervezetei felé.

Az ÉVOSZ építőipari kivitelező, tervező és mérnöki szolgáltató tagvállalkozásai az ország egész területén végzik tevékenységüket. A harmadik országból érkező munkavállalókat jelenleg jellemzően szakmunkás és betanított munkás munkakörben foglalkoztatják, az élőmunka-igényes építkezéseken dolgoznak.

(Borítókép: Móricz-Sabján Simon/VG)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink