Az ellenzék számára semmit sem jelent az államalapítás

Hírek
Az ellenzéki pártok augusztus 20-án megmutatták mennyit jelent nekik az ezeréves haza. Még hozzászólni sem tudtak az ünnephez, csak saját pártpolitikai pecsenyéjüket próbálták sütögetni. Egy-egy aktuálpolitikai megjegyzésben merült ki „megemlékezésük”, ettől eltekintve teljesítményük egyenlő volt a nullával.  

Magyarország megalapításának ünnepén az ellenzéki pártok egyike sem volt képes szólni a hazáról, a kereszténységről, vagy magáról az ünnepről. Csak és kizárólag aktuálpolitikai törekvéseik mentén fogalmaztak meg üzeneteket, már amelyik megfogalmazott valamit. Ebből is látszik mennyit jelent nekik a haza, a magyarság, az ezeréves államiság.

A Demokratikus Koalíció szokás szerint élenjárt a kormánypártok szidalmazásában, és ehhez mérten üzent Magyarország születésnapja alkalmából: Orbánt is túl fogja élni az ország, túl fogja élni a nemzet. Persze a keresztény értékeken alapuló Magyarországról egy szó sem esett.

Az MSZP-s Ujhelyi István még ennél is tovább ment, ugyanis migránssimogató céljaira Szent István intelmeit használta fel. Szent István intelmeinek az idegenek befogadásáról szóló részét (mai szóval) egyszerűen kiragadta kontextusából, majd félremagyarázta azt és számon kérte a kormányon az intelmek betartását. Ujhelyi István korlátozott ismereteire való tekintettel azonban fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy Szent István a keresztény tanítások betartására és a keresztény államiság megőrzésére intette Imre herceget, de Ujhelyi elvtársat láthatóan nem zavarják az efféle „apróságok”.

A negyven évnyi internacionalista elnyomás végrehajtóinak utódai újra megmutatták, hogy számukra semmit nem jelent sem Isten, sem a haza, sem a család.

Az MSZP kistestvéreként működő Párbeszéd két társelnöke közül egynek sem jutott eszébe, hogy Magyarország megalapításának ünnepén illene valamilyen gondolatot megosztani, ehelyett Szabó Tímea a befuccsolt parlamenti ülésről írt néhány szót.


Fotó: 
Sneider Tamás, a Jobbik elnöke (j) és Gyöngyösi Márton frakcióvezető a Jobbik Magyarországért Alapítvány családi napján a budapesti Pálvölgyi-barlangnál 2018. augusztus 20-án.

A Jobbik, mely láthatóan az „eszdéeszesedés” útjára lépett, az egyéni szabadságjogok védelmét tűzte zászlajára, de sem a nemzet, sem a haza nem került szóba. Azért az mégiscsak pikáns hogy egy egykori radikális párt egykori szkinhedvezére száll síkra a szabadságjogok védelmében.

Az LMP a műanyag reklámtáskák száműzésén kívül a nemzetállamok létének szükségessége mellett tette le a garast, de elnézve a párt Etikai Bizottságának munkáját, nem lenne meglepő, ha a közlemény szerzőjét is hamarosan kizárnák a pártból.

Az ellenzéki pártok Magyarország születésnapján is pontosan annyit tudtak felmutatni, mint április 8-án: egész pontosan semmit.

Borítófotó: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2018. augusztus 17-én. Az ülést jobbikos és LMP-s képviselők kezdeményezésére, az ápolási díj emeléséről szóló és a devizahitel-károsultak segítését célzó javaslatok megtárgyalására hívták össze. A tanácskozás határozatképtelen volt, mert azon a kormánypárti képviselők nem vettek részt.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink