Autóipari óriásberuházás jön Ceglédre

Hírek
A német tulajdonú Infineon Technologies vállalatcsoport 32 milliárd forintos beruházást hajt végre ceglédi gyárában.

A fejlesztés 275 új munkahelyet teremt, egyúttal pedig egy újabb fontos állomás Magyarország számára az elektromobilitásra épülő autóipar erősítésében  mondta Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.                

A miniszter kiemelte, a beruházás jelentősége miatt, illetve mert a fejlesztés segíti a magyar gazdaság dimenzióváltását, a kormány 6,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cég számára.     

Szijjártó Péter közölte, a beruházásnak köszönhetően olyan gyárat hoz létre az Infineon Cegléden, amelyben az elektromos és a hibrid meghajtású gépjárművekhez készülő inverterekhez gyártanak majd félvezetőket.



Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), Földi László, a KDNP Pest megye 12. számú választókerületének országgyűlési képviselője (b) és Jörg Spiegel, az 
Infineon Technologies AG alelnöke a német tulajdonú InfineonTechnologies Cegléd Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. május 10-én.

 

Borítófotó: az Infineon egyik takarítórobotja (infineon.com)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink