Ausztriában is megvetette a lábát a Hotel & More Group

Hírek Figyelő
Egy osztrák szállodacsoport három egységének hosszútávú üzemeltetési szerződésével kezdte meg ausztriai portfoliójának felépítését a Hotel & More Group. Klemm Balázs tulajdonos-vezérigazgató kifejtette: az általuk felépített üzemeltetési rendszernek köszönhetően folyamatosan bővítik a szállodakínálatukat itthon és külföldön egyaránt.

„A terjeszkedés lehetősége akkor merült fel, amikor egy tanácsadó cég megkeresett bennünket azzal az ajánlattal, hogy az Alsó-Ausztriában aktív Waldviertel Hotels tulajdonosai, akik ingatlanbefektetők, üzemeltetőt keresnek a szállodáikhoz. Útnak indultunk Waldviertelbe, ahol találkoztunk a Schuster házaspárral, és megszületett a megállapodás: a Hotel & More Group hosszú távra átveszi három osztrák szállodájuk üzemeltetését.

A három osztrák szálloda Waidhofenben és annak 60 kilométeres vonzáskörzetében található, városi szálláshelyek, amelyek mégis közel vannak a természethez. Közülük kettő háromcsillagos – a Stadthotel Waidhofen és a Stadthotel Raabs –, míg a Stadthotel Gmünd-Stern négycsillagos minősítésű. A negyedik egység Csehországban található, egy 5000 négyzetméteres, teljesen felújított kastély hatalmas parkkal körülvéve. Az alsó szint és a park tökéletes rendezvényhelyszínként szolgál, míg a következő években az emeleten körülbelül húsz vendégszobát alakítanak ki a tervek szerint.

Stadthotel Waidhofen (Foto: Hotel&More)

Miközben az ausztriai szálláshelyek vendégei elsősorban a régióban tevékenykedő üzleti utazók, a természet közelsége miatt az aktív pihenésre vágyó magyar utazóknak is új, izgalmas célpontot kínálnak – fejtette ki Klemm Balázs.

Az együttműködés hírére az osztrák sajtó is érthetően felfigyelt. Az Alsó-ausztriai NÖN portálja a noen.at azt emelte ki, hogy Jürgen Schuster, a Waldviertel Hotels tulajdonosa elmondta: „szállodáink vezetésére egy szakembert kerestünk, mivel az ingatlanszektorból „jövünk”, ehhez értünk, és a jövőben ismét erre szeretnénk nagyobb figyelmet fordítani.” Hozzátette, hogy a Hotel & More-ral közösen azon dolgoznak, hogy a régióban, sőt egész Ausztriában további szállodákkal bővítsék a portfóliójukat.

A Magyarországon, Horvátországban, Székelyföldön és Szlovéniában már 34 szállodát üzemeltető, több mint 700 alkalmazottat foglalkoztató Hotel & More Group tulajdonos-vezérigazgatója, Klemm Balázs szerint az ausztriai terjeszkedés már korábban is a cégcsoport terveiben szerepelt. „Korábbi terjeszkedéseink során olyan üzemeltetési és online értékesítési rendszert hoztunk létre, amely a külföldi szállodák gyors és hatékony integrációját is lehetővé teszi.”

A szakember elmondta: minden újonnan csatlakozó szálloda élére olyan szakembert neveznek ki, aki már bizonyított a cégcsoportnál, és bátran kijelenthető, hogy a személyzet többi tagjával mindenütt alapvetően sikeres együttműködést alakítanak ki. A külföldi terjeszkedés a cég szakmai utánpótlását biztosító Hotel & More Akadémia hallgatóinak nemzetközi tapasztalatszerzését is biztosítja, akik az idegen környezetben olyan értékes szakmai tapasztalatokat szerezhetnek, ami nemcsak a szállodaüzemeltetésre specializálódott cégcsoport, hanem az egész magyar turisztikai szakma számára is hosszútávú értéket teremt.

Borítókép: Stadthotel Gmünd-Stern/Foto: Hotel & More

Ezek is érdekelhetnek

További híreink