Ausztria után Lengyelország a befutó télen a magyaroknál

Hírek Sz. H.
Minden negyedik magyar Ausztriába ment az idei télen pihenni, de az utasbiztosítások adatait áttekintve izgalmas kalandokban lehetett része néhány honfitársunknak az Egyesült Államokban vagy Reunion szigetén is.

Ahogy decemberben, úgy a következő két téli hónapban is Ausztria volt a magyarok legkedveltebb úti célja a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával december 1. és február 28. között megkötött szerződések adatai alapján.

A második legtöbb utasbiztosítást – a korábbi hónapokhoz képest meglepetést okozva – a Lengyelországba utazók kötötték, majd nem sokkal lemaradva a hagyományosnak mondható célország, Szlovákia következik. E két ország együttes részesedése (17 százalék) azonban meg sem közelíti a nyugati szomszédunkét (közel 26 százalék) az összes utasbiztosításból. A korábbi éllovas Olaszország ezúttal a negyedik helyen végzett.

A melegebb éghajlatú országok közül főként Thaiföldre, az Egyesült Arab Emírségekbe és Egyiptomba repültek a magyar turisták. Sokkal kisebb számban, de szerveztek utakat például az Emírségek melletti Ománba (Arab-félsziget), az indiai-óceáni Sri Lankára, Réunion szigetére és a szomszédos Mauritiusra, a karibi Arubára, az atlanti-óceáni Bermuda-szigetekre, és a világ legmagasabb hegycsúcsainak otthont adó Nepálba is.

A két legdrágább utasbiztosítást „üzleti út vagy egyéb utazás” céljára az Amerikai Egyesült Államokba, 4-4 személy részére igényelték, az egyiket négy hónapra több mint félmillió, a másikat jó két és fél hónapra csaknem 350 ezer forintért.

Extrém sportolásra kiterjedő biztosításért fizették a harmadik legmagasabb összeget, több mint 160 ezer forintot, egy négy hónapos indonéz útra, egy fő részére.

Kép: GettyImages

Ezek is érdekelhetnek

További híreink