Átképzés vár a Bosch dolgozóira

Hírek
Bár globálisan elbocsátásokra készül a Bosch csoport, a hazai egységei képzéssel és átcsoportosítással megúszhatják a járműipar lejtmenetét.

A piaci átalakulást a munkaerő terén főként a munkatársak át- és továbbképzésével segítjük, és arra törekszünk, hogy körültekintő tervezéssel, munkaerő-átcsoportosítással hosszú távon elkerülhető legyen a létszámcsökkentés Magyarországon – közölte a Világgazdasággal a Bosch csoport.

A lap annak kapcsán kereste meg a hazai leányvállalatot, hogy az anyacég igazgatótanácsának elnöke, Volkmar Denner a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta, leépítésekre készülnek, mert az autógyártás stagnálására számítanak a következő években. A Bosch sajtóosztályán hangsúlyozták: a cég már a korai fázisban elkezdte a felkészülést az új korszakra, ezért minden esélye megvan arra, hogy sikerrel vegye az akadályokat.

Mint érdeklődésükre felidézték, már az év elején jelezték, hogy az idén a globális GDP 2,3 százalékos csökkenésére számítanak, ami a legtöbb piaci szegmensüket érinti. A visszaesés különösen a gépjárműiparban észlelhető, a mobilitás átalakulása pedig kihívás és egyben lehetőség is a Boschnak. Egyúttal elismerték: egyelőre nem lehet teljes bizonyossággal előre jelezni, hogy a felsorolt tényezőknek milyen konkrét hatásuk lesz a magyarországi telephelyekre.

(Világgazdaság)

 

Borítófotó: a Bosch igazgatótanácsának elnöke, Volkmar Denner (Marijan Murat/picture alliance via Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink