Aki a szálloda újranyitásban hisz

Hírek Érsek M. Zoltán
A Hotel Lővér újranyitásával már a második olyan, bezárásra ítélt magyarországi hotelt nyitja újra a Hotel&More Group, amely az adott város – Budapest illetve Sopron – ikonikus szállodájának számít. Klemm Balázs a független szállodaüzemeltető cég tulajdonos vezérigazgatója szerint csoportjuk azért tud eredményes lenni, mert az évtizedek során megszerzett menedzsment tapasztalat és a közös beszerzésben illetve értékesítésben rejlő erő a reménytelennek ítélt házakban is megfelelő eredményt ígér.

Áprilisban újra kinyitja ajtaját a története, valamint az osztrák határ közelsége miatt Sopron ikonikus szállodájának számító Hotel Lővér. Amelynek korábbi üzemeltetője, az energiaárak drasztikus növekedésére hivatkozva, tavaly novemberben jelentette be, hogy kénytelen befejezni a hotel működtetését.

A különleges szépségű környezetben álló szálloda újranyitását most az teszi lehetővé, hogy a tulajdonos Danubius Hotels Zrt. a szállodaüzemeltetés mellett, az újranyitásban is sikeres Hotel & More Grouppal kötött megállapodást. Azzal a társasággal, amely 2021. nyarán a Danubius egy másik ikonikus szállodája, a Hotel Budapest (az egykori Körszálló) kapuit tárta újra.

Klemm Balázs a Hotel & More Group tulajdonos vezérigazgatója úgy látja, hogy a turizmus mai, felfelé ívelő időszakában minden olyan szálloda életképes maradhat, amely a megváltozott viszonyokhoz folyamatosan alkalmazkodó üzleti modellel működik tovább. A Lővér esetében például kulcskérdés, hogy a tavalyi elviselhetetlenül magas energiaárak mára kigazdálkodható szintre normalizálódtak. Legalább ennyire fontos, hogy a több, mint 30 szállodát üzemeltető Hotel & More az elmúlt időszakban olyan energiatakarékos modellt fejlesztett ki a házaiban, amely a vendégélmény csökkentése nélkül segített fenntarthatóvá tenni a gazdálkodást.

A cégvezető szerint, a rendszerváltás előtt a nagy turistacsoportok fogadására építő 180 szobás Hotel Lővér újrainditását segíti az is, hogy a Hűség városa továbbra is népszerű úti cél maradt. Jó hír az is, hogy a Covid óta lassan a csoportos turizmus is kezd talpra állni. Emellett az eredményes üzemeltetéshez az is esélyt ad, hogy a Hotel & More csoport szintű beszerzési rendszere minden tagszállodának a lehető legkedvezőbb alapanyag beszerzési lehetőséget biztosítja, miközben a csoport saját fejlesztésű foglalási rendszere és törzsvendég programja erősen támogatja a sikeres értékesítési stratégiát.

Borítóké: Hotel Lővér/Fotó: Figyelő

Ezek is érdekelhetnek

További híreink