Ajánlatot tett a Budapest Airport megvásárlására egy magyar konzorcium

Hírek Figyelo.hu

Felvásárolná – értesült a Bloomberg. A hírügynökségnek nyilatkozó források szerint

az ajánlattétellel Jellinek Dánielt, az Indotek ingatlanfejlesztő csoport alapító-tulajdonosát bízta meg a konzorcium.

A VG.hu szemléje szerint a vételi ajánlat összege nem ismert, az viszont igen, hogy a kormány még a koronavírus-járványt megelőzően három milliárd euróra becsülte a Budapest Airport értékét. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság évek óta külföldi tulajdonosok kezében van, a részvényeit az AviAlliance német reptérüzemeltető vállalat, a GIC szingapúri befektetési alap, valamint egy kanadai nyugdíjalap birtokolja.

A Bloombergnek a Mol és Jellinek Dániel sem kommentálta a reptér megvásárlására tett ajánlatról szóló értesüléseket. A tulajdonosok közül is csak az AviAlliance reagált a Bloomberg megkeresésére, válaszuk szerint hosszú távú befektetőként és repülőtér-üzemeltetőként hisznek a befektetésük gazdasági lehetőségeiben és hosszú távú növekedésében, vagyis nem áll szándékukban megválni a Budapest Airporttól.

A Budapest Airport az utazási korlátozások és a visszaeső utazási kedv miatt szeptemberben újabb, 236 dolgozó elbocsátását jelentette be, és idén már csupán 5,5 milliós utasforgalommal számol. Tavaly még 16,2 millió utast kezelt a társaság.

(Borítókép: 2020.06.04. Budapest Airport (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink