Akár 1 millió forintos támogatáshoz juthatnak a vidéki idegenvezetők

Hírek figyelo.hu

Elindult a pályázat, akár egy millió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők. A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 2020. július 7-én megjelent pályázati felhívásának keretösszege 300 ezer forint – áll a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közös közleményében.

Az MTÜ elsődleges célja a belföldi forgalom élénkítése, ebben segítségre lehetnek a vidéki idegenvezetők különleges programajánlatai.

A felhívásra jelentkezhet minden vidéki, idegenvezető igazolvánnyal rendelkező természetes személy, egyéni vállalkozó és idegenvezetésre jogosult jogi személyiséggel rendelkező szervezet, aki a 2019. évben idegenvezető tevékenységet folytatott Magyarországon, és jelenleg is fenntartja tevékenységét.

Az is pályázhat, aki a koronavírus járvány miatt az idei év márciusa óta felfüggesztette a tevékenységét, ugyanakkor

egy idegenvezető csak egyszer veheti igénybe a vissza nem térítendő támogatást.

A felhívás keretében a vidéki Magyarország valamely turisztikai szempontból értékelhető attrakciójáról fényképes mellékleteket tartalmazó szöveges pályázatot kell beadni, amely a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség értéktárát gazdagítja.

A felhívás részleteiről a pályázók tájékozódhatnak a program weboldalán, a telefonos ügyfélszolgálatunkon hétköznapokon 8 és 18 óra között a (+36) 1 374 3895 telefonszámon és a nagyvárosok Tourinform irodáiban kialakított Kisfaludy pontokon: Egerben, Esztergomban, Győrben, Gyulán, Hajdúszoboszlón, Hévízen, Hollókőn, Kaposváron, Kiskunmajsán, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Vásárosnaményban és Veszprémben.

A pályázatokat magyar nyelven, 2020. július 7-től 2020. augusztus 7-ig lehet benyújtani postai úton.

A támogatást még idén folyósítja a Kisfaludy2030 Nonprofit Zrt.

(Borítókép: Korhű barokk ruhába öltözött idegenvezető a pápai Esterházy-kastélyban 2015. április 17-én. (MTI Fotó: Nagy Lajos)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink