A tőzsde előszobájában a BILK

Hírek
A BILK Logisztikai Nyrt. továbbra is kitart részvényei tőzsdei értékesítésének terve mellett: éppen ezért kérvényezte a Budapesti Értéktőzsdénél (BÉT) a kereskedés megkezdésére rendelkezésre álló határidő meghosszabbítását - újabb egy évvel.

Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központja 2018. első felében alakult át nyilvános részvénytársasággá azzal a szándékkal, hogy részvényei 49 százalékának tőzsdére bocsátását követően szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakuljon át, és így folytassa tevékenységét – derül ki a BILK által kiadott közleményből, miszerint a részvények értékesítése ugyan eredmény nélkül zárult, a kibocsátó azonban megőrizte elkötelezettségét tervei megvalósítása melletti.

Ekkor kért és kapott először haladékot arra, hogy értékelje a sikeres realizáláshoz szükséges további lépéseket és a befektetői hangulatot. Az azóta eltelt időszakban a társaság többi között tovább növelte raktárkapacitását, árbevételét és üzemi tevékenységének hatékonyságát. 

Ugyanakkor a tőzsdei értékesítés szándékát erősíti a kedvező befektetői hangulat és az ipari ingatlanpiac változatlan növekedésének tendenciája. Éppen ezért a cég figyelemmel kíséri azokat a folyamatokat, amelyek kedvezők lehetnek az értékpapírjai tőzsdei értékesítésére vonatkozó döntés meghozatalához.

A BILK fenti kérését a BÉT vezérigazgatója pozitívan bírálta el, amelynek értelmében a társaság 2020. június 30. napjáig kezdeményezheti értékpapírjai tőzsdei kereskedésének megkezdését.

A BILK árbevétele 2018-ban meghaladta a 12 millió eurót, ami 531 ezer euróval haladja meg a 2017-es értékesítés értékét. Az EBITDA pedig 7989 ezer eurót tett ki. A Budapest környéki kapacitások 2018-ban 127 ezer négyzetméterrel bővültek, 2019-ben pedig további 129 ezer négyzetméter fejlesztés van folyamatban, amiből 23 ezer négyzetmétert az első negyedévben már át is adtak.

 

Borítófotó: Figyelő archív