A terror megengedői emlékeznek az áldozatokra

Hírek
Edouard Philippe francia miniszterelnök, Anne Hidalgo, Párizs bevándorláspárti polgármestere és Shadiq Khan, London muszlim polgármestere emlékeztek meg a százharminc áldozatot követelő párizsi merényletsorozat harmadik évfordulóján. Emmanuel Macron nem vett részt az eseményen.

Európa két legbefolyásosabb országának vezetői gyűltek össze Franciaországban, hogy fejet hajtsanak az áldozatok előtt. Az Iszlám Állam harcosai vállalták magukra a merényleteket, de Shadiq Khan szerint hozzátartozik a nagyvárosi élethez a terrorizmus. Párizs meg elég nagy város, ugye.

Persze a késelések fővárosának első embere rögtön szolidaritásáról biztosította a franciákat, úgy tűnik, hogy a bevándorláspárti erők politikusainak kedvenc szavajárása lett ez az amúgy szép szó. Saját eszmeiségükkel töltötték fel a kifejezést, ma már nincs értéke és súlya a szolidaritás szónak nyugaton.

A megemlékezéseken az áldozatok neveit olvasták el, ám Emmanuel Macron, Franciaország első embere nem érezte úgy, hogy részt kéne vennie a tiszteletadáson. Szavai szerint nem szeretne a „folyamatos megemlékezésekbe temetkezni”.  Végül is, félmeztelen színesbőrű fiatalokkal pózolni sokkal fontosabb.

Mint ismert, három éve párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be a Bataclan szórakozóhelyre, ahol az Eagles Of Death Metal zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzet nyitottak, és kilencven embert megöltek. A támadással egy időben a Stade de France nemzeti stadionnál és belvárosi kávéházak teraszain másik két terrorkommandó további negyven embert ölt meg.


Fotó: Edouard Philippe francia miniszterelnök (b2) és Anne Hidalgo párizsi polgármester a párizsi Le Carillon bár és a Le Petit Cambodge étterem előtt felavatott emléktáblánál a 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrormerényletek harmadik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen 2018. november 13-án. (MTI/EPA/Benoit Tessier)

 

Borítófotó: A francia díszőrség két tagja áll a párizsi Bataclan rendezvényközpont előtt felavatott emléktábla mellett a 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrormerényletek harmadik évfordulóján 2018. november 13-án. MTI/AP/Benoit Tessier

Ezek is érdekelhetnek

További híreink