A Mol Bubi bezárása ellen tiltakozott a Magyar Kerékpárosklub

Hírek Figyelo.hu

Több mint 85 biciklivel tiltakoztak a Bubi bezárása ellen a BKK székházánál a Magyar Kerékpárosklub (MKK) felhívására vasárnap – írta az MKK Facebook-oldalán.

A gyülekezésmentes egyéni akciót azért szervezték, hogy tiltakozzanak a közbringa-rendszer hétfői bezárása miatt.

Bár ideje felújítani a Bubit, a szükségtelenül hosszú leállás elveszi az egészséges közlekedés lehetőségét azoktól, akik Bubival kerülték volna el a fertőzésveszélyt

– üzente az akcióval a kerékpárosklub.

Borsi Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szóvivője a Világgazdaságnak korábban elmondta:

az új tenderre azért volt szükség, mert a korábbi, már meghosszabbított szerződés november 29-én lejár a Közbringa Kft.-vel, a változtatásokra pedig azért, mert eljárt az idő a hat éve bevezetett megoldások felett.

A frissítés sürgős voltát a közbringa-használati adatok is igazolták:

míg a bevezetés évében, 2014-ben a legforgalmasabb hónapban közel 91 ezer alkalommal ültek Mol Bubira, a 2017-es csúcshónapban csak 72 ezren, a 2018-asban 70 ezren, a tavalyiban pedig már csak 47 ezren.

A BKK közleményében azt írta: aki 2020. október 28. után vásárolt 100 forintos havi Mol Bubi-bérletet, annak a BKK a teljes bérletárat visszatéríti a vásárláskor használt bankkártyára. Akinek éves, féléves vagy negyedéves bérlete van, amely november 29. után is érvényes, annak a BKK szintén visszautalja a bérletárat, mindössze a 100 forintos havibérlet értékével csökkentve.

(Borítókép: bkk.hu)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink