A migránsok miatt lassan kezelhetetlenné válik a helyzet Németországban

Hírek
Az illegális bevándorlók visszaélései miatt lassan kezelhetetlenné válik a helyzet Németországban - írta az MTI-hez ma eljuttatott elemzésében a Századvég Alapítvány.

A migráció árnyoldalainak tekintetében Németország az "állatorvosi ló". Az ottani migránsok "trükkjei" és a látható biztonsági kockázatok jelzik, mekkora veszélyt jelent az európai országok biztonságára és szociális alrendszereire a harmadik világbeli országokból érkező parttalan migráció – írták.

2016. június 30-án mintegy 550 ezer jogerősen elutasított menedékkérő tartózkodott Németországban, közülük 406 ezren már több mint hat éve – olvasható a közleményben.
    
Századvég Alapítvány számos más adattal mutatja be a német migrációs helyzetet, az illegális bevándorlók gazdasági hasznához fűzött reményeknek ellentmondó adatokat. 
    
"A migrációnak az a fajta megközelítése és kezelésmódja, amelyben a német elitek az elmúlt fél évtizedben hinni akartak, sehová nem vezet, és hosszabb távon éppen ez lesz, ami aláássa majd a német gazdaság versenyképességét és a jóléti államot" – fogalmaztak.

    
"Ha a német elit ezen a tévúton halad tovább, Németország a továbbiakban megszűnik a rend és a biztonság országának lenni" – tették hozzá.

 

Borítófotó: Rendőrautók egy német bevásárlóközpont előtt, miután egy Algériából érkezett, 19 éves menedékkérő megszökött egy pszichiátriai intézetből és robbantással fenyegetőzött… (MTI/EPA/Ingo Wagner)