A Microsoft óriási összegért vette meg a Call of Duty és a World of Warcraft kiadóját

Hírek Figyelo.hu

Közel 69 milliárd dollárért veszi meg a Call of Duty videojátékokat gyártó Activision Blizzardot a Microsoft – jelentette be a szoftvergyártó óriásvállalat kedden. Az ágazat eddigi legnagyobb akvizíciójának lezárását követően bevétel alapon Bill Gates vállalata lesz a világ harmadik legnagyobb játékgyártója.

A VG cikke szerint a Microsoft részvényenkénti 95 dolláros ajánlata 45 százalékos prémiumot jelent az Activision pénteki záróárfolyamához képest. Aznap már 38 százalékkal drágultak a cég papírjai.

Ma a számítógépes játékok jelentik a legdinamikusabb és legizgalmasabb területet minden technológia platformon, és kulcsszerepet fognak játszani a metaverzum fejlesztésében is

– értékelte a megállapodást Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

Az Activision népszerű játékai mint például a Call of Duty vagy az Overwatch segíthetik az Xboxairól híres Microsoftot a Sony Playstationnel szemben vívott piaci versenyben, amelyben eddig a Reuters szerint a japánok tartottak némileg előrébb. A Microsoft azt is közölte, hogy az eddigi főnök Bobby Kotick az átvétel után is az Activision Blizzard vezérigazgatója marad.

(Borítókép: Oliver Berg, Europress/AFP)

Female Chinese cosplayers dressed in costumes of Warcraft attend a premiere of the movie „Warcraft” at a cinema in Shanghai, China, 7 June 2016. (Fotó: Europress/AFP)

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink