A mentősök kapták a legtöbb egy százalékot

Hírek Figyelo.hu

Idén is az Országos Mentőszolgálat Alapítványának ajánlották fel a legtöbben adójuk egy százalékát – írta a VG a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjára feltöltött adatokat idézve.

Az alapítványhoz érkező felajánlások összege az elmúlt két évben csaknem megduplázódott: 2019-ben 121 millió forint támogatást kapott, idén már 308 milliót.

A Nemzeti tehetség program mellett idén több mint 28 ezer civil szervezet és 136 egyház részesült a személyi jövedelemadó egy százalékából – áll a cikkben.

Összesen 1 millió 660 ezer magánszemélytől érkezett támogatás, a felajánlott összeg pedig a tavalyi 9,6 milliárd forintról 10,5 milliárdra emelkedett.
A támogatási listán idén is a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány lett a második. A tíz legtámogatottabb civil szervezet között nincs változás, továbbra is a gyermekek testi, szellemi fejlődését elősegítő, valamint az állatvédelemmel foglalkozó alapítványok a legnépszerűbbek.

A Bátor Tábor Alapítvány és a Bethesda Kórház Alapítvány is százmillió forint feletti összeget kapott. Az állatvédő egyesületek közül továbbra is a Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány volt a legnépszerűbb 79, valamint a hortobágyi Madárkórház Alapítvány 77 millió forinttal.

Az egyházak a tavalyihoz képest idén egymilliárddal több, összesen 8,9 milliárd forint támogatásban részesültek 1,5 millió nyilatkozó jóvoltából. A legtöbb adományt a Magyar Katolikus Egyház kapta.

(Borítókép: Mentőszolgálat 2021.04.09. Szeged. (Török János, Délmagyarország)

További híreink