A Magyar Bankholding első vezetői három bankból érkeznek

Hírek figyelo.hu

 

Barna Zsolt

Elkezdte a felkészülést a Magyar Bankholding Zrt., hogy a három bank részvényapportja után levezényelje a Budapest Bank Csoport, az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúzióját, valamint, hogy csoportirányítási és prudenciális kontrollfunkciókat lásson el – derül ki a Magyar Bankholding Zrt. legfrissebb közleményéből.

A munkára a három bankcsoport szakemberei közül választották ki a bankholding vezetőinek első körét.

Vida József

A Budapest Bank Csoport, az MKB Bank Nyrt. és Takarék Csoport meghatározó tulajdonosai október 30-án korábbi szándéknyilatkozatukat megerősítve befektetési és szindikátusi szerződést írtak alá, valamint döntöttek arról, hogy apportálják banki részesedésüket a közös holdingtársaságba, és így létrehozzák Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

Ezzel egyidőben a Magyar Bankholding felsővezetése is megkezdte az operatív működését.

Dr. Csapó András

A társaság Igazgatósági elnökének feladatait dr. Barna Zsolt,

  • vezérigazgatói feladatait pedig Vida József látja el,
  • az Igazgatóság tagja még dr. Balog Ádám, dr. Lélfai Koppány és dr. Tajthy Attila.

Hozzájuk csatlakoznak most a három bank munkatársai közül azok, akik a közös jövő felépítésének első lépéseit fogják irányítani. A vezetői csapat tagjait független nemzetközi tanácsadó cég együttműködésével választották ki októberben.

Martzy Antal

A bankholdingban első körben három vezérigazgató-helyettes kezdi meg a munkát: Dr. Csapó András a jogi és prudenciális kontrollért, míg Martzy Antal a stratégiai kontrollért felel, Egerszegi Ádám pedig a fúziós irodát irányítja.

Rajtuk kívül tizenkét vezető munkatárs alkotja a Magyar Bankholding kezdeti csapatát,

lefedve a fúziós, a stratégiai, a működési, a technológiai, a jogi, a kockázatkezelési, a HR, a számviteli, a kontrolling és a kommunikációs területet.

Egerszegi Ádám

A Magyar Bankholding első vezetőinek feladata, hogy nemzetközi tanácsadó cégek közreműködésével

2021 során a három bank részletes fúziós ütemtervének és a részletes üzleti stratégiájának kidolgozását irányítsák.

Eközben a három bankban dolgozó szakemberek továbbra is gondoskodnak az üzleti tevékenység sikeres folytatásáról, az ügyfelek zavartalan kiszolgálásáról, valamint az új fejlesztések, termékek és szolgáltatások bevezetéséről.

Tölgyes Orsolya

A bankholdingban és a három hitelintézetben dolgozók munkája szorosan összefügg, hiszen a bankok teljesítményére kell építeni a bankcsoport közös jövőjét. A bankok egyelőre megőrzik jogi státuszukat, és önálló egységként, külön brandként működnek a későbbi integráció megtörténtéig, ugyanakkor az apport után közvetlenül megkezdik a közös működésből eredő szinergiák kihasználását.

(Borítókép: Robert Kneschke, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink