A LEGO, a Samsung és az Audi a legvonzóbb munkahelyek

Hírek Figyelo.hu
Továbbra is a fizetés, a munkahelyi légkör és az állás tartós biztonsága a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok, de tovább növekedett a rugalmas munkakörülmények és a munkakör érdekességének jelentősége is.

Rendhagyó módon, online prezentáció keretében ismertették a világ legnagyobb független munkáltatói márkakutatása, a Randstad Employer Brand Research magyarországi eredményeit és hirdették ki a Randstad Award hazai győzteseit – derül ki a kutatóintézet közleményéből.

  • Egy helyet előre lépve a dobogón a LEGO lett a legvonzóbb hazai munkáltató,
  • a második helyet a Samsung nyerte el,
  • a harmadik helyezett pedig az Audi lett.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei eredmények szerint is az IT-szektor a legvonzóbb a hazai munkavállalók számára. Továbbra is a fizetés, a munkahelyi légkör és az állás tartós biztonsága a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok, de tovább növekedett a rugalmas munkakörülmények és a munkakör érdekességének jelentősége is.

Hetedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A világ legnagyobb, 33 országban zajló független munkáltatói márkakutatása – melynek adatfelvétele január közepén zárult –, a Randstad Employer Brand Research 2020-as eredményei alapján a LEGO lett a legvonzóbb hazai munkáltató, a Samsung ezüstérmes lett, illetve dobogós helyezést ért el az Audi.

Az Audi Hungaria Zrt. elektromos motorokat gyártó győri üzemcsarnoka az avatás napján, 2018. július 24-én. (Fotó: Móricz-Sabján SImon)

„Mindhárom vállalat esetében a pénzügyi stabilitás, a technológiai korszerűség és a kiváló hírnév voltak azok a szempontok, amelyek egyértelműen kijelölték helyüket az élmezőnyben” – értékelte az eredményeket Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

Saját szektorában különdíjat érdemelt ki a Magyar Nemzeti Bank, az E.ON, a Richter Gedeon, a Hunguest Hotels, a Nestlé, a Magyar Telekom, a DHL, a Nokia, az IBM és a Szerencsejáték Zrt.. A legismertebb munkaadó a Magyar Posta lett.

A szektorok között

  • továbbra is az IT a legvonzóbb,
  • melyet a telekommunikáció
  • és az SSC (Shared Service Centre) követ.

Habár a munkaképes korú felnőttek körében végzett globális felmérés januárban zárult, eredményei összhangban állnak a jelenleg a világ minden táján tapasztalható újfajta munkavégzéssel. Számos munkahely még mindig szünetelteti működését, más szervezetek pedig korlátozott erőforrásokkal dolgoznak, vagy éppen az online térbe helyezték át működésüket.

Új normává vált a munkaerő időben és térben rugalmas foglalkoztatása. Baja Sándor szerint a jelenlegi, példa nélküli helyzetben még fontosabb a munkáltatói márka tudatos építése, mivel a legutóbbi gazdasági válság is bebizonyította, hogy komoly károkat okoz a munkaadók megítélésében a bizonytalanság. Szerinte azok a vállalatok lehetnek a nyertesei a gazdaság és a munkaerőpiac újraindulását követő időszaknak, amelyek munkaadóként is erős márkával vannak jelen a nyilvánosságban.

(Borítókép: Szájmaszk egy legófigurán a Lego nyíregyházi gyárának bejáratánál 2020 április 30-án. A Lego-gyár 15 ezer saját gyártású egészségügyi védőszemüveget ajándékozott a városnak, a Nyíregyházán és környékén praktizáló gyermekorvosoknak, illetve a Megyei Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságnak pedig negyven, védőszemüvegeket és más védőeszközöket tartalmazó csomagot. (MTI/Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink