A járvány ellenére is javultak a gyermekvállalási mutatók

Hírek Helmeczi Zoltán
Tavaly – a koronavírus-járvány ellenére – tovább nőtt a gyermekvállalási és a házasodási kedv – mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke a KINCS Percek nevű, pénteken közzétett videóban.

Fűrész Tünde kifejtette: 2021-ben az előzetes adatok alapján közel ötezerrel több esküvő volt, mint a megelőző évben; összesen 72 ezer. Így 2010-hez képest már több mint a duplájára emelkedett a házasságkötések száma.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke (Czeglédi Zsolt / MTI)

A születések száma is nőtt: tavaly 93 ezer gyermek született, ami 2010-hez képest háromszázalékos növekedés – közölte az intézet elnöke. Száz párnak ma már 159 gyermeke születik, míg 2010-ben ez a szám még csak 125 volt.

Szerinte mindez annak köszönhető, hogy Magyarország családbarát ország, ahol a családok a legnehezebb helyzetben is számíthatnak a támogatásra.

A videó ezen linken érhető el.

(Borítókép: 2020.09.03. Nemescsó Komatál: A faluban legutóbb született gyermek körül megalakult a Nemescsói Karonfogó Komatál Közösség, amely Vas megyében az első ilyen a Nemzeti Művelődési Intézet inspirálására. Mira Róza az ifjú polgármester­asszony, Szerdahelyi-Bánó Irén második kislánya. (Unger Tamás, Vas Népe)

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink