A héten 19 ezer Janssen-vakcinát kapnak a háziorvosok

Hírek Figyelo.hu

Már több mint 4,3 millióan megkapták az első oltást Magyarországon a második vakcinán pedig már 2,5 millióan túl vannak – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos, az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A Világgazdaság beszámolója szerint hétfőtől szerdáig foglalhatnak időpontot a 16-18 évesek a Pfizer/BioNTech vakcinákra, az oltási sorozat csütörtökön kezdődik és jövő keddig tart majd – mondta Müller Cecília. Kiemelte: 200 ezer fiatal közül 84 ezren regisztráltak a vakcinára. A fiatalok figyelmét felhívta:

az oltásra tajkártyát, személyigazolványt valamint a hozzájáruló nyilatkozatot is vigyék magukkal, amit a szülővel írassanak alá.

A diákok számára, ha csak tanítási időben tudnak oltást foglalni, az igazolt hiányzásnak számít.

Ha valaki esetleg közben megbetegszik, és nem tud elmenni az oltásra, az később is megkaphatja azt.

A járványhelyzet egyre kedvezőbb, az adatok is ezt mutatják – emelte ki a tiszti főorvos. Kiemelte: a 18 év felettiek Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik-V vakcinákra foglalhatnak időpontot az oltópontokon.

A tiszti főorvos kiemelte:

a héten 1900 praxis 19 ezer Janssen vakcinát kap, ez az egyoltásos oltóanyag

Kiemelte: a WHO pénteken jóváhagyta és javasolta az eddigi nyugati vakcinák mellett a kínai Sinopharm vakcinát is a 18 év feletti korosztály számára. Müller Cecília hangsúlyozta: a WHO vizsgálata csak megerősítette a magyar hatóságok korábbi döntését.

(Borítókép: Faragó Éva megyei tisztifőorvos-helyettes mutatja az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen újonnan érkezett, egyadagos koronavírus elleni vakcináját a JNSZ Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán Szolnokon 2021. május 8-án. (MTI/Mészáros János)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink