A Dűne 2 Pécsett készült kesztyűje most mindent visz Hollywoodban

Hírek magyarnemzet.hu
A Pécsi Gloves International (PGI) nevű vállalat kesztyűit viselik a színészek a Dűne második részében. Különös figyelmet fordítottak arra, hogy összhangban legyen a kényelem és a vizualitás.

A Bama hírt adott arról is, hogy Hóka Zsóka jelmezkivitelező döntése volt, hogy a magyarországi forgatáshoz helyi forrásokból szerzik be az anyagokat és kellékeket, így érdemben is sikerült hozzájárulni a filmhez.

Hangsúlyozzák, hogy a vállalat minden egyes kesztyűnél aprólékos figyelmet fordított a részletekre, hogy azok ne csupán a film vizuális mélységét gazdagítsák, hanem összhangban álljanak a karakterek történetével és személyiségével is.

A tervezés közben különös hangsúlyt helyeztek arra, hogy a kesztyűk tökéletesen illeszkedjenek a film atmoszférájához, miközben a termékek viselése kényelmes és praktikus. Ez különös kihívás volt, ugyanis a bonyolult formák és a vastag anyagok kezelése magas szintű szakértelmet igényelt.

Megjegyezték, hogy a vállalat elkötelezettsége a kiválóság iránt nemcsak a Dűne második részében nyilvánul meg, hanem más nemzetközi filmekben és jelentős eseményeken is, mint például a Super Bowl, ahol Rihanna és Usher háttértáncosai hordták a PGI kesztyűit.

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: NIKO TAVERNISE/WARNER BROS

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink