A bizalom megtartása a legfontosabb kihívás

Hírek Pintér Lívia
Magyarországi kötődéséből adódóan szívén viseli az ország versenyképességének alakulását. A járványhelyzet miatt kialakult gazdasági válságban a bizalom újraépítése mellett a digitalizáció térnyerésének jelentőségét emelte ki.

A Figyelőnek nyilatkozva magyar származásáról is beszélt a Siemens hazai vezére. Dale A. Martin úgy gondolja, a mostani helyzetben még nagyobb jelentőséggel bír a megfelelő helyzetfelismerés, az innováció és az agilitás, hogy a versenyképességet fenntartsuk. Mint azt kifejtette, fontos, hogy Magyarország jól pozícionálja magát és olyan beruházások legyenek, amelyek hosszú távon előnyösek és közmegítélésük is pozitív.

„Az üzleti szektor csak egy tényező a sok közül, amely szerepet játszik a versenyképesség alakulásában, amely mindig relatív fogalom, hiszen a piaci környezet és a körülöttünk lévő versenytársak is folyamatosan változnak” – mutatott rá. A koronavírus járvány megfékezésére hozott intézkedések enyhítésére és az újraindításra vonatkozó kérdésre válaszolva azt állítja, hogy a vírus és annak hatásai a jövő év végéig még jelentősen befolyásolni fogják az életünket. „Amíg nincs mindenki számára elérhető és biztonságos vakcina, addig két alapelv, a távolságtartás és a személyes találkozások gyakoriságának csökkentése továbbra is részei lesznek a mindennapjainknak. A digitalizáció további felerősödése fontos változás lesz a világban, a kormányzati és a vállalati szférában egyaránt. Már most felértékelődtek a digitális csatornák: ha valaki elindult a digitalizáció útján, az manapság nem annyira versenyelőnyt jelent, hanem alapvető feltétel lett a napi működéshez. Úgy vélem, hogy a távoli munkavégzés hosszú távon szervesen be fog épülni a mindennapi működésünkbe” – mondta a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Rámutatott, hogy számos új kihívással szembesülünk, ezért még fontosabb a vevőközpontú magatartás: odafigyelni a változó ügyféligényekre, felismerni a problémáikat és erősíteni a már meglévő bizalmat. „A virtuális világban, a személyes megbeszélések hiányában ez másfajta kihívás. Emiatt is értékes az újraindulás, mert számomra a bizalom megtartása és építése még mindig személyes jelenlétet kíván” – árulta el Dale A. Martin.

Az elnök-vezérigazgató tájékoztatása szerint a magyarországi Siemens 3800 dolgozója közül senki nem betegedett meg és senkit nem kellett elbocsátani, amit nem is terveznek.

A teljes cikk a Figyelő 2020/23. számában olvasható
(Borítókép: Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója – Fotó: Kőhalmi Péter)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink