A 4iG-é a montenegrói Telenor

Hírek Figyelo.hu
Végső szakaszához ért a Telenor Montenegro tulajdonosváltása. Az átvilágítást követően a 4iG Nyrt. helyi leányvállalata (4iG Montenegro) és a PPF Telecom Group a mai napon végleges szerződést kötött a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról. A montenegrói mobilszolgáltatói piacon vezető, 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd.

Dél-Kelet Európában bővíti a telekommunikációs portfólióját a 4iG, miután végleges adásvételi megállapodást kötött a PPF Telecom Grouppal a Telenor Montenegro megvásárlásáról – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén. A Telenor Montenegro 2020-ban elért 44 millió eurós árbevételével piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság 436 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők biztosítják (67 százalék).

Elitklubba kerültek a 4iG-papírok

A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, melynek megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában.

Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT piacon

– mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Támogatjuk a társaság menedzsmentjét és munkatársait, elkötelezettek vagyunk a lakossági és üzleti ügyfelek további magas minőségű kiszolgálása mellett

– hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet a montenegrói versenyjogi eljárást követően, várhatóan még idén év végéig zárulhat.

A 4iG tulajdonába kerülhet egy izraeli műholdcég

(Borítókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto / AFP)

További híreink