50 millió forintot ajánlott fel a Generali

Hírek Figyelo.hu

50 millió forintot ajánlott fel a Generali a Biztonságért Alapítvány, hogy a koronavírus okozta helyzet súlyosbodását követően segítse a Budai Egészségközpont szakkórházának, az Országos Gerincgyógyászati Központnak járványkórházzá alakítását.

Koronavírus szűréshez szükséges tesztek, laborberendezések és intenzív osztályokon használatos ultrahang berendezések beszerzésére nyílik így lehetőség

– áll a Generali közleményében.

Az intézmény fokozatosan szüntette be magánrendeléseit, mára csak az akut gerincsebészeti programja működik. Befejeződtek a belső technikai átalakítások és az ápolószemélyzet továbbképzése, így maximális felkészültséggel várják a betegeket.

A folyamat felgyorsítására és a megfelelő eszközök beszerzéséhez nyújtott több milliós támogatást a Generali Biztosító alapítványa. Az összeget a járványügyi helyzetben szükséges SARS-COV2 (COVID-19) tesztek és szükséges labortechnikai berendezés beszerzésére, valamint egy, az intenzív ellátásban használandó ultrahang berendezés beszerzésére fordítják.
Utóbbi a mellkasi illetve tüdő funkciók vizsgálatához elengedhetetlen eszköz az aneszteziológiai és intenzív osztályos ellátásban, súlyos állapotban lévő fertőzött ellátása esetén. A labortechnikai berendezésekre pedig most elsősorban a COVID-19 szűréséhez van szükség, de

később más kórokozók kimutatására is alkalmasak lesznek.

„Meggyőződésünk, hogy egy magánintézménynek akkor van létjogosultsága a társadalom felé, ha valós népegészségügyi érdekek mentén szervezi a szolgáltatásait. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kialakult helyzetben minden erőforrásunkat a járvány elleni harcnak szenteljük.” – mondta Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont alapító-ügyvezetője.

Most mindannyian az orvosok és egészségügyi dolgozók kezében vagyunk: kötelességünk őket támogatni az egész társadalomnak biztosított segítségnyújtásban

– mondta Erdős Mihály, az alapító Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója. A Generali a Biztonságért Alapítvány korábban is segítette az egészségügyet, például mentőautókat adtak át az Országos Mentőszolgálatnak, vagy ingyenes szűrési lehetőséget biztosítottak több száz település lakóinak.

.

Borítókép: Digitális röntgenfelvétel készül az Országos Gerincgyógyászati Központban. (MTI Fotó: Beliczay László)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink