Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Beruházási körkép – Új szabadstrand épül a Római-parton?

HírekD. J.

Szolnokon egy helikopter-szimulátort adtak át, a Tisza-folyónál pedig az árvízvédelmet erősítették – a hét fejlesztési híreiből mazsoláztunk.

 

Kapacitást bővít a Mátrametál

Lovas Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója közölte: az 1,8 milliárd forintos kormányzati támogatás felhasználásával 3,6 milliárd forintból a jelenlegi öt mellé új aeroszolpalack-gyártó gépsort állítanak munkába. Az év elején indult és várhatóan 2020 tavaszára befejeződő projekt része a gyártócsarnok és a raktárépület bővítése is. A beruházás mintegy 30 százalékkal bővíti a cég jelenlegi, éves 100 millió palack körüli gyártókapacitását, és 13 új munkahelyet is teremt.

Árvízi tározókat tesznek biztonságosabbá

Mintegy másfélmillió ember árvízi biztonsága javul a Tisza folyó és hazai vízgyűjtője, valamint az árapasztó tározórendszer üzemirányításának fejlesztésével - emelte ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). A projekt az OVF, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam 2,5 milliárd forintos támogatásával valósul meg. Az egész Tisza-völgyet érintő beruházás várhatóan 2019. április végéig fejeződik be. 

Helikopter-szimulátort adtak át Szolnokon

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tartott eseményen elmondta: újabb állomásához érkezett a honvédelmi és haderőfejlesztési program. Hozzátette: ebben a térségben egyedülálló képességet hoztak létre francia támogatással. A mintegy egymilliárd forintos beruházás elengedhetetlen Magyarország, a magyar katonák szempontjából, és bízik abban, hogy más nemzet pilótaképzésében is részt tudnak venni.

Szabadstrandot létesítenének a Római-parton

A III. kerületi önkormányzat képviselő-testülete döntött arról, hogy megvizsgáltatják egy római-parti szabadstrand kijelölésének és megvalósításának lehetőségét – tájékoztatott az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. Ha a megvalósításnak nincs akadálya, akkor a strand kialakításának részletes tervei is elkészülhetnek.

Több mint tízmilliárd forint mérési rendszerek fejlesztésére 

A köznevelés területén a mérési-értékelési módszerek fejlesztését, valamint az innovatív oktatási eljárások kialakítását, megvalósítását célzó projekt valósulhat meg összesen 10,5 milliárd forintos forrásból. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési helyettes államtitkár a kiemelt projekt nyitókonferenciája előtt tartott budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az uniós forrásokat Magyarország sokféleképpen használja fel, így van ez az oktatás területén is. Hozzátette: a mostani projekt hangsúlyosan két területre koncentrál: a mérésekre és az innovatív tanulásra.