Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Balog Zoltán sem lesz miniszter az új kormányban

HírekDeák Dániel

Az Origonak beszélt Balog Zoltán arról, hogy a következő Orbán-kormányban már nem vállal miniszterként szerepet. A továbbiakban a Fidesz pártalapítványával, a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal fog foglalkozni.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Origonak nyilatkozva elmondta, a minisztériuma komoly eredményének tartja, hogy az elmúlt négy évben sikerült a demográfia és a családpolitika területén olyan intézkedéseket hozni, amelyekre építeni lehet. Ma szerinte Európán belül Magyarországon van a legkomolyabb családtámogatási rendszer. "Ennyit sehol nem költenek a családokra, mint nálunk, a GDP közel 5 százalékát. Ezek az eddigi eredmények. Jó kiindulópont ahhoz, hogy a következő négy, de inkább negyven évben előre haladjuk ezen a területen. Ezért is óriási dolog a kétharmados felhatalmazás, mert a családpolitikának a folytonosság és a kiszámíthatóság az alapja." - nyilatkozta.

Balog Zoltán elmondta, a jövőt illetően két hosszabb beszélgetése volt a miniszterelnökkel a választások után. Orbán Viktor azt mondta neki, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ebben a struktúrában és összeállításban marad a jövőben is. "Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni." - mondta el Balog Zoltán.

A jövőbeli feladatai kapcsán kiemelte: nem kerülte a nyilvánosságot, de ebből az elmúlt évben kicsit sok volt, és itt az idő, hogy olyan munkát végezzen, mely kevesebb napi szintű kitettséget jelent a nyilvánosságnak, s több intellektuális lehetőséget, kihívást nyújt. A miniszterelnök arra az alapítványi munkára kérte fel Balog Zoltánt, mely mint mondta "a mi kormányzatunk szellemi, jogi hátterét alapozza meg abban a küzdelemben, melyet Európában folytatunk."

Borítókép: MTI