2021/10/21

2021.11.18.

2021.11.11.

2021.11. 04.

Kézilabda: erőt demonstrálnak a magyar klubok

Európa legerősebb bajnoksága a nőknél a magyar NB I., de a férfiaknál is a kontinenselit része a hazai liga. A Bajnokok Ligájában szintén a krémhez tartoznak a magyar topklubok. Itt az idő, hogy a válogatottak is felzárkózzanak az eredményességben.

2021.10.28.

Székelyföld az új krumpliparadicsom

A székelyföldi pityóka Románia-szerte elismert és keresett márka, ennek ellenére sosem fizették meg kielégítő módon a gazdák, termesztők erőfeszítéseit. A feldolgozás, az értékesítés területén ígérkezik most hatalmas áttörés egy 90 millió eurós, az egész Székelyföldre kiható nagyberuházással. 

Izlandi terveket dédelget Horvátország

Csakúgy, mint nálunk, déli szomszédunk altalajában is jelentős termálvízkészlet van, de mindeddig keveset foglalkoztak a kiaknázásával. Most viszont a zágrábi kormány nagy hasznosítási terveket sző.

Jövőre már hazai alapanyagokból készül az ebéd

A hazai kis- és őstermelőket, valamint az élelmiszeriparban tevékenykedő kis- és középvállalkozásokat hozhatja helyzetbe az a jövő január elsejétől hatályos szabályozás, amely előírja: a közétkeztetésben használt termékek legalább hatvan százalékának úgynevezett rövid ellátási láncban beszerzett, illetve helyi élelmiszerekből kell származnia. A szakma gyakorlati útmutatást vár az agrártárcától.

Egy zsák pénzt még sohasem láttunk gólt lőni

Egyelőre az angol Premier League-ben kiesési gondokkal küzd Alan Shearer egykori klubja, a szupergazdag arab befektetői csoporttal a háta mögött azonban egy csapásra jobb anyagi lehetőségei lehetnek, mint a kirakatcsapat Manchester Citynek.

Magyar startup fékezné meg a vadbaleseteket

Jól működő vadriasztó eszközt fejlesztett ki egy magyar startup. A találmány sokkal hatékonyabb a korábbi megoldásoknál, jobb támogatást nyújt a vadbalesetek elkerüléséhez.

E-motor: forradalom a városi közlekedésben

A dugóban araszolásból és a drága benzinből egyre több embernek van elege, s ha már átülnek egy motorra, az legyen zöld – véli Pusztai József, a legnagyobb magyar elektromosmotor-kereskedés tulajdonosa. Minőségi e-robogót egymillió forint alatt nem kapni, de mivel a havi üzemeltetési díj nagyjából egy BKV-bérlet ára, mindennapos használattal hamar megtérülhet a beruházás.

MTVA-vezérigazgató: Az innováció a legfontosabb

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) fejlettségben mostanra érte el a felnőttkort, s ma már egy XXI. századi vállalat képét nyújtja – mondta Papp Dániel, a több mint kétezer embert foglalkoztató részvénytársaság vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjúban. A közmédia vezetőjétől megtudtuk, mi a véleménye a költségvetésüket, valamint a hírszerkesztési gyakorlatukat érő bírálatokról. Egyúttal elárulta: jövőre a Duna TV és az M5 oktatási-kulturális csatorna is megújul mind tartalmilag, mind képileg. A szakember a legfontosabb feladatának az innovációt tartja.

SZAKMA 2021. 10. SZÁM

2021.10.21.

2021/10/21