2021/10/08

Elektromos hajók az Adrián

A tengeri forgalomból származik a világ szén-dioxid-kibocsátásának csaknem 
a három százaléka. Nem sok, mondhatnánk, de apró lépésekkel mégis megkezdődött e szektor zöldítése. A folyamat részese Horvátország is, ahol már épül a világ egyik első zéró emissziós óceánjárója. 

Élet a LIBOR után

A kezdeti ellenérzéseket követően a piacok egyre inkább elfogadják a LIBOR-t felváltó SOFR-t.

Készítik az angyalbőrt

Hetvenmillió euróba kerülne évente a sorkatonai szolgálat visszaállítása, amelybe a védelmi miniszter azonnal belevágna. Az esztendő végéig eldől, hogy megvalósul-e a terv, amelyről először három éve beszélt Aleksandar Vučić államfő. A civil szféra jelentős része hallani sem akar a kötelező katonáskodásról. 

Nagyon optimisták a kkv-k

Egy évtizede nem látott optimizmus mutatkozik a kkv-szektorban a pandémia ez év tavaszi hullámának a lecsengése után, amit több, a napokban publikált kutatás is megerősít. A nyártól azonban új kihívások jöttek: ismét megjelent a munkaerőhiány, és sok szektorban zavart okozott az infláció.

Digitális vásárcsarnok

A Kozertplusz.hu webshopot a győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával, a kormányzati támogatással megvalósuló Digitális termelői piac program keretében indították útjára. Fél éven belül öt-hatezer termékből álló szortimentet terveznek, melyben a termelői és kézműves produktumok mellett az ikonikus magyar márkák is megjelennek.

Párizs növelné befolyását

Az afganisztáni kivonulás által okozott presztízsveszteség és a várhatóan meggyengülő német uniós pozíciók lehetőséget kínálnak Franciaországnak befolyása növelésére.

2021/10/08