2019/11/14

Tőzsdére a tőzsdét!

Közkeletű vélekedés alapján minden stratégia annyit ér, amennyit meg lehet belőle valósítani – mindez annak apropóján juthat eszünkbe, hogy a Budapesti Értéktőzsde 2016-ban meghirdetett ötéves fejlesztési koncepciója lassan a végéhez közeledik. Lapunknak adott exkluzív interjújában pedig Patai Mihály, a BÉT elnöke a hazai tőkepiac és a börze innovációjának a megkoronázása apropóján konkrétan megfogalmazta, hogy másfél éven belül tőzsdére mehet a tőzsde.

A hét hírei, idézete, száma

Ebből még lehet aranykor

Maradhat a laza monetáris politika, miután az infláció tekintetében a tűrési sávon belül vagyunk, s a nagy központi bankok is fenntartják az olcsó pénz politikáját – jelentette ki lapunknak adott interjújában a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a Budapesti Értéktőzsde elnöke, aki szerint másfél éven belül tőzsdére mehet a tőzsde.  

Nem csökkent a cégfogyás üteme Magyarországon

Több cég alakult, mint egy éve, és kevesebb szűnt meg, de így sem mérséklődött az aktív vállalatok fogyásának üteme Magyarországon a harmadik negyedévben. Így több mint nyolcezer céggel kevesebb működött idehaza 2019 harmadik negyedévének végén, mint egy évvel korábban – derült ki a Bisnode Magyarország adatbázisából.

2019/11/14